maanantai 15. heinäkuuta 2024

Kansallinen kivääriyhdistys

Kolmen vartin savolainen Väinö Tanner toimi nuorena miehenä pari vuotta Sortavalassa asianajajana, mutta muutti sitten pois, koska kyllästyi karjalaisiin, joita hän piti tyhjänpuhujina, rehvastelijoina ja kovina valehtelemaan.

Edellä kertomastani huolimatta olen nyt halukas uskomaan harlulaista sukua olevaa toimittaja Simo Rantalaista, joka muistelmiensa mukaan on jututtanut jossain ammattinyrkkeilytapahtumassa silloista showbisnesliikemiestä Donald Trumpia, joka osoittautui pohjimmiltaan ystävälliseksi ja kohteliaaksi herrasmieheksi.

Rantalaisen mukaan Trumpia huvitti ajatus presidenttiehdokkaaksi ryhtymisestä ja hän oli sitä mieltä, että republikaanit saattavat olla ihan hyvin niin hulluja, että äänestäisivät häntä presidentiksi. Voi olla, ettei tuleva Usa:n presidentti olekaan niin kahjo, kuin joskus ajattelin. Niinpä nyt uskon, että ihmiskunnalla saattaa sittenkin olla vielä jotain toivoa selviytyä, vaikka Trump ja Putin olisivat jatkossakin presidentteinä hallinnomassa noin 15.000 ydinasetta.

Mielenkiinnolla odotan, onko Trump vielä Usa:n Kansallisen kivääriyhdistyksen linjoilla aseasiassa. Kyseinen yhdistyshän on huomattava poliittinen vaikuttaja ja on kantanut huolta siitä, ettei kansalaisten oikeutta aseisiin saa rajoittaa ja muistelen myös sen kantaneen huolta amerikkalaisten ampumataidon rapautumisesta.

Kansallinen kivääriyhdistys on korostanut sitä, etteivät aseet tapa vaan niiden käyttäjät. Osittain tuo ajatus pitäneekin paikkansa, koska tietääkseni eniten aseita maailmassa asukaslukuun suhteutettuna on Ahvenanmaalla, mutta muistelen, ettei siellä ole koskaan ketään ihmistä ammuttu. En ainakaan saa mieleeni lehtiotsikkoa, jonka mukaan "Mies tapettiin ryyppyporukassa Maarianhaminassa". Sen sijaan meillä Itä-Suomessa harva ei ole se kerta, jolloin noin tapahtuu.
https://fi.wikipedia.org/wiki/National_Rifle_Association_of_America

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti