sunnuntai 15. toukokuuta 2022

PÄÄTOIMITTAJA PUTKONEN

Kerrassaan erinomaisen mielenkiintoinen tapaus on Luhanskin ja Donbasin suunnalla vaikuttava Janus Putkonen, joka on ainut länsimainen toimittaja Itä-Ukrainan separatistialueella. Sieltä käsin hän toimii myös internetissä julkaistavan UMV-lehden päätoimittajana. Aiemmin lehti tunnettiin nimellä MV-lehti ja sitä aiemmin nimellä Mitä Vittua-lehti, joka lehden nimi saa ilmeeni mietteliääksi.


Eilisen juttuni linkistä löytyy Putkosen haastattelu noin tunnin kohdalta lähtien ja jos parempaa tekemistä ei keksi, kannattaa kuunnella Putkosta, jotta ymmärtää taas vähän paremmin maailman menoa ja varsinkin venäläisten näkemystä maailman menoon.

Koska tahaton komiikka on huumorin paras, vaikkakin vaikein muoto, ja hyvään tahattomaan komiikkaan törmää harvoin, niin tahattomaan komiikkaan törmää kaikesta aiheen traagisuudesta huolimatta Putkosta kuunnellessaan.

Päätoimittaja Putkosen haastattelu on tehty neljä päivää ennen erikoisen rauhanturvaoperaation alkamista. Hän korostaa, että Venäjän maa-armeija on ylivoimaisesti maailman paras ja että jos tarvetta on, niin Venäjältä tulee sellaisia kolonnia, jollaisia suomalaiset eivät usko olevan olemassakaan.

Sikäli Putkonen oli väärässä, että kun Ukrainan erikoista rauhanturvaoperaatiota on kestänyt kymmenen viikkoa, niin Venäjän maa-armeija ei ehkä sitten olekaan ihan maailman paras.

Sen sijaan siinä hän on oikeassa, että Venäjältä tuli sellaisia kolonnia, joita eivät suomalaiset, eivät ainakaan asiasta kuullut sotilasasiantuntijat, uskoneet olevan olemassakaan. Yksi kolonna oli peräti tiheä 60-kilometrinen kolonna, joka sitten vain yllättäen hävisi jonnekin Kiovan kehätieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti