perjantai 6. toukokuuta 2022

MATTI HÄMÄLÄISEN EPÄONNISTUNUT VOITELU

Ihan putkeen eivät menneet uimasankari Matti Hämäläisen kilpailut Amerikan rahavesillä ainakin, mikäli on yhtään uskominen 26.9.1929 ilmestynyttä Rauman lehteä ja miksi ei olisi.


Se kertoo, että Ontario-järven 15 mailin kilpailuun osallistui noin 200 kilpailijaa, joista maaliin selvisi vain noin 10 kilpailijaa. Lehden mukaan miesten kilpailun voitti joku amerikkalainen, jonka nimeä lehti ei mainitse, mutta sen sijaan naisten kisan voittaneen ruotsalaisen Martta Noreliuksen nimi vaivaudutaan kertomaan.

Matti Hämäläinen joutui keskeyttämään kylmän veden vuoksi ja se synnyttää minussa epäilyksen, että hän epäonnistui voitelussa. Nimittäin ennen Amerikan matkaansa Hämäläinen suhtautui huvittuneesti varsinkin naisuimareihin, joka käyttävät uidessaan erilaisia hyvän hajuisia rasvoja, joiden hän uskoi houkuttelevan Ontario-järven ankeriaan ja nahkiaisen kaltaisten kalojen ahdistelemaan uimareita.

Hämäläisenkin olisi kannattanut voidella itsensä ennen starttia, koska esimerkiksi arktisissa oloissa simpukoita sukellelleet Tulimaan alastomat alkuperäisasukkaat suojasivat itsensä valaan rasvalla kylmyyttä vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti