sunnuntai 29. toukokuuta 2022

15 miljoonaa kranaattia

Putin se vain jatkaa päättäväisesti laajennetun itsemurhansa suorittamista ja nyt on vuorossa Itä-Ukrainan särkeminen tuhansiksi päreiksi. Ja hyvinhän se onnistuu Neuvostoliiton konkurssipesän jättämillä välineillä.

Nimittäin noin 30 vuotta sitten oli huolena se, että mitä tehdä varastoihin jääneiden 15 miljoonan 152 mm:n haupitsin kranaattien kanssa, koska ne olivat silloin melkoisia ongelmajätteitä. Nyt niille, kuten myös Neuvostoliitolta jääneille 20.000 tykille on löytynyt hyötykäyttöä.
Itse asiassa noilla välineillä pystyisi muuttamaan kaikki Ukrainan kaupungin soraläjiksi, mutta epäilen, että sota rajoittuu vain Itä-Ukrainaan. Kun Itä-Ukraina on kokonaisuudessaan vallattu, tuulettavat venäläiset erikoisen sotilasoperaationsa loistavaa voittoa.
Luulen, että Länsi on mielissään tapahtuneesta, koska uskotaan, että Putin on sitten saanut kasvonsa pelastettua ja hyväksytään, että sota pysyy vuosia jäätyneenä konfliktina kuten Gruusiassakin tapahtui.
Mutta talouspakotteista Länsi ei luovu ja niinpä Venäjän talous romahtaa jälleen kerran ja maa päätyy sisällissotaan, jossa ottavat yhteen Putinin Kansalliskaarti ja sitä vastassa on armeija ja FSB. Putinin terveys ei sitä kestä, vaan hän menehtyy äkillisesti. Kuolinsyyksi ilmoitetaan kouristelevat peräpukamat, kuten muistaakseni myös Tsaari Pietari III:n yllättävän poismenon yhteydessä vajaat 300 vuotta sitten.
Tosin eivät Pietarin peräpukamat olleet pääsyy tapahtuneeseen, vaan syynä oli se, että150-senttisen tulevan Katariina Suuren rakastaja Orlov löi silloista yksinvaltiasta tuhkakupilla päähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti