keskiviikko 18. toukokuuta 2022

POSI-TV

Eivät ole Johan Bäckman, Leena Hietanen, Janus Putkonen tai Ano Turtiainen ainoat maassamme, jotka elävät Ukrainan tapahtumien suhteen vaihtoehtoisessa todellisuudessa valtaväestön kanssa, sillä eilen Helsingin Sanomissa oli iso kriittinen juttu Ilkka Tiaisesta, joka on saanut tv-toimiluvan Posi-tv:lleen. Hesari ihmetteli, miten toimilupa voidaan myöntää mediayhtiölle, joka kyseenalaistaa koronarokotukset ja Venäjän hirmuteot Ukrainassa.


Lehtijutun innoittamana kävin Posi-tv:n nettisivulla ja näpäytin sattumanvaraisesti yhtä siellä nähtävillä olevaa uutislähetystä ja kuinka ollakaan siinä Ilkka Tiainen juuri kertoili Ukrainan armeijan tekemistä julmuuksista Butsassa.
 

Ilkka Tiainen tuli aiemmin tutuksi Suomen kansalle, kun hän yllättäen ilmoittautui pari vuotta sitten mukaan Keskustan puheenjohtajaehdokkaaksi. Silloin hän korosti vankkaa kepulaisuuttaan kertoen olevansa jo seitsemännen polven kepulainen - isän puolelta neljännessä ja äitinsä puolelta kolmannessa polvessa. Kaiken kruununa hän epäili, että hänet olisi pantu alulle Kepun puoluekokousmatkalla.
 

Tiainen valittiin viime kuntavaaleissa Alavuden valtuustoon Keskustan listoilta, mutta sittemmin hän loikkasi Ano Turtiaisen perustamaan Valta Kuuluu Kansalle puolueeseen ja toimii nyt sen varapuheenjohtajana.


Tähän asti Tiaiset ovat kunnostautuneet etenkin urheilu- ja kulttuuririntamalla, mutta nyt suku näköjään kunnostautuu myös politiikan rintamalla. Ilkka Tiainen on kertonut olevansa eteläpohjalainen evakkojen jälkeläinen, mutta en ole päässyt selvyyteen, mistä päin Karjalaa hänen sukunsa on lähtöisin.
 

En kuitenkaan keksi yhtään kappaletta syitä, etteikö hän voisi ihan hyvin olla Uukuniemen Tiaisia, sillä ainakin mies ulkonäöltään näyttää hyvin uukuniemeläiseltä. Pohjanmaallehan iso osa uukuniemeläisistä evakoista asutettiin ja niinpä esimerkiksi Seinäjoella syntynyt runoilija Arja Tiainen on uukuniemeläistä sukua. Arja Tiaisen sanoittama Paratiisi on muistaakseni Maamme-laulun ja Säkkijärven polkan jälkeen Yleisradion soitetuin musiikkiesitys.
 

Hiljennymme kuuntelemaan tarinaan sopivaa musiikkia https://www.youtube.com/watch?v=FJG76l345E4 .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti