lauantai 7. toukokuuta 2022

CRAWL-TYYLI

Niin paljon löytyy uukuniemeläisestä uintisankarista Matti Hämäläisestä asiaa digiarkistosta, että jos olisin historian opiskelija, niin miehessä olisi ainesta vaikka graduksi asti.


Lokakuussa 1928 Hämäläinen lähetti Kanadasta kirjeen Karjala-lehdelle, joka julkaistiin myös monissa muissa lehdissä. Kirjeessään hän kertoi Ontario-järven 25 mailin uintikilpailusta, jossa kukaan osanottaja parista sadasta matkaan lähteneestä ei selvinnyt maaliin asti. Hämäläinenkin joutui keskeyttämään suonenvedon vuoksi.

Pari päivää myöhemmin järjestettiin kilpailu 3-4 mailin pikamatkalla, jolla Hämäläinen sijoittui kymmenenneksi, joka on ihan hyvä saavutus maratonuimarille noin lyhyellä matkalla.

Kirjeessään Hämäläinen paljastaa, että hän ei enää polskikaan koiraa, vaan on omaksunut Amerikassa uuden crawl-tyylin. Epäilen, että crawl-tyylillä lyhyellä matkalla matka taittuu puolta nopeammin kuin koiraa polskimalla.

Itse muuten uiskentelin pentuna, vaikka laihuuteni vuoksi kellumisominaisuuteni olivat silitysraudan luokkaa, kilometrikaupalla sammakkotyylin muunnelmalla, jossa uin periteistä sammakkoa selälläni. Silloin tarvitsi vain nenän pysyä vedenpinnan yläpuolella ja matkanteko oli helppoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti