maanantai 16. toukokuuta 2022

MAAILMAN VAHVIN VALUUTTA

Dosentti Bäckmanin kanavan haastattelun lopuksi, jonka voi katsoa toissailtaisesta päivityksestäni, Janus Putkonen kertoi taistelun jatkuvan rakkauden puolesta ja se on hyvin kauniisti sanottu. Lisäksi hän kertoi haastattelussa Itä-Ukrainassa taisteltavan myös sananvapauden, joka Suomessa on vaarassa, puolesta ja sekin kuulostaa hyvältä.


Itsekin olen huolissani suomalaisen sananvapauden tilasta, koska kun Suomi oli viime vuoden tutkimuksessa maailman sananvapausindeksissä sijalla kaksi, niin tänä vuonna olemme pudonneet jo sijalle viisi. Romahdus selittynee sillä, että Hesari sai syytteen, kun paljasti sen valtiosalaisuuden, että maamme puolustusvoimien signaalitiedustelu sijaitsee Tikkakoskella. Sen asian tosin olin itse ainakin lukenut jo vuosia sitten jostain kirjasta ja uskon myös mahdollisten suurvaltavihollistemme lukeneen saman kirjan.

Ilmeisesti loppuvuodesta maamme sananvapauden tilanne on jatkanut romahdusmaista laskua, koska Janus Putkonen uskaltaa päätoimittaa UMV-lehteään vain Venäjän hallitsemasta Itä-Ukrainasta, sillä alkuvuodesta tehdyn sananvapausmittauksen mukaan Venäjä on sananvapauskilpailussa sijalla 150 heti Kongon jälkeen, mutta ilmeisesti maamme on vajonnut asiassa vielä alemmaksi.

Kävinpä uteliaisuuttani vilkaisemassa Putkosen päätoimittaman UMV-lehden, jonka virallinen nimi lienee Uusi Mitä Vittua-lehti, uutistarjontaa ja hyvä oli, että kävin. Nimittäin nyt kun euron arvo laskee tänä vuonna ennusteiden mukaan peräti kuusi prosenttia, niin nyt tiedän, miten inflaatiolta voi helposti suojautua, sillä tavallisesti luotettava UMV-lehti kertoo, että rupla on maailman vahvin valuutta. Niinpä nyt pitänee kiireen vilkkaa rynnätä pankkiin vaihtamaan vähät euro-säästönsä rupliksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti