keskiviikko 17. tammikuuta 2024

Stubb

 

Vaikka eilen hieman kritisoin presidenttiehdokas Stubbia, niin arvostan kuitenkin hänen rehellisyyttään, koska ymmärrän nyt, ettei hän valtiovarainministerinä ollessaan esittänyt valehtelu mielessä täysin vääriä prosenttilukuja eduskunnalle ns. hallintarekisterikiistassa, vaan hän teki sen ymmärtämättömyyksissään. Prosenttilasku on hyvin vaikea asia.

Sitä paitsi hän pyysi virhettään ihan vilpittömästi anteeksi koko Suomen kansalta toteamalla hyväntuulisesti "sori siitä". Itse raskasmielisyyteen taipuvaisena savolaisena ihastelenkin Stubbin koko olemuksen suorastaan lapsenomaista hyväntuulisuutta. Hänessä yhdistyy ruotsinkielisten ja karjalaisten ihmisten iloisuus.

Niin yllättävää kuin se onkin, niin Alexander Stubb on melkein Uukuniemen poikia, sillä hänen isänsä on syntynyt Käkisalmessa, joka kaupunki on paljon lähempänä Uukuniemeä kuin Savonlinna tai Lappeenranta. Itse olen muutaman kerran käynyt Käkisalmessa ja kaupunki teki minuun vaikutuksen, koska vaikka se on vain Heinolan kokoinen 18.000 asukkaan kaupunki, sieltä löytyi Sushi-ravintola sekä ympäri vuorokauden auki oleva kukkakauppa. Otaksun, että aamuyöstä reissuiltaan palaavat miehenpuolet käyvät ostoksilla kukkakaupassa rouviaan lepyttääkseen.

Käkisalmessa toimi ennen sotia Waldhofin sellutehdas, jonka palveluksessa oli Alexander Stubbin Viipurissa syntynyt vaari. Yle Areenassa näkyy ohjelma, jossa Stubbin suvun miehet vierailevat Käkisalmessa ja ohjelma paljastaa presidenttiehdokkaan ymmärtävän liberaaliuden, koska katsellessa erään herraskartanon nykyistä tilaa, hän lausuu, että sosialismissa on puolensa.

Ohjelman voi katsoa tästä: https://areena.yle.fi/1-2351153

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti