lauantai 30. heinäkuuta 2022

Tähti on syttynyt

 

Uusi kirkas tähti on syttynyt Kuopion jalkapallotaivaalle. 19-vuotias puolustaja Tony Miettinen pääsi ensimmäisen kerran avaukseen toissailtaisessa Euro-sarjan ottelussa ja teki siinä, vaikka puolustaja onkin, Kupsin voittomaalin ja syötti yhden.
 
Äärimmäisen perisavolaisesta sukunimestään huolimatta Miettinen on savolaisnuorukaiseksi epätavallisen tummahipiäinen ja voi olla, että geeniperimästä johtuen hänellä on enemmän nopeita lihassoluja kuin keskivertosavolaisella. Ennustan, että parin vuoden päästä tämä nuorimies on Suomen miestenmaajoukkueen kantava voima ja että hänellä ei ole ongelmia siirtyä Keski-Euroopan rahakentille.
 
Tummista kupsilaisista tulikin mieleeni, että olen joskus miettinyt sitä, että ovatko Donin kasakat, jotka muodostivat aikoinaan yli sadan vuoden ajan noin 10 % Kuopion väestöstä, jättäneet jälkensä kuopiolaisten geeniperimään ja tullut siihen lopputulemaan, että ainakin Kupsin riveissä on historian saatossa pelannut ainakin kaksi huomattavan tummaa vähän Viktor Klimenkon näköistä jalkapallotähteä, joiden suonissa saattoi virrata aimo annos tulista kasakkaverta.
 
Tässä yhteydessä on syytä palauttaa mieliin se, että muinaisen Neuvostoliiton selvästi paras jalkapallojoukkue oli ukrainalainen Kiovan Dynamo, jonka pelaajat muodostivat myös Neuvostoliiton jalkapallomaajoukkueen rungon.
Tony Miettinen - KuPS - Kuopion Palloseura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti