maanantai 25. heinäkuuta 2022

Suomalaisten totaalinen nöyryyttäminen

Kuten yleisesti tiedetään, niin urheilussahan ei ole tärkeintä voitto, vaan vastustajan totaalinen nöyryyttäminen. Yleisurheilun mömmönkisojen viimeisenä päivänä rakkaat naapurimme nöyryyttivät suomalaiset totaalisesti.

Nimittäin meikäläisten ainut ilon aihe kisoja seuratessaan oli se, että myös Ruotsilla ja Norjalla näytti menevän huonosti. Jopa herrasmiesmäisyydestään tunnettu entinen työläishiihtäjä K-P Kyrö reagoi lehtitietojen mukaan sosialistisessa mediassa näyttävästi siihen, kun norjalainen ennakkosuosikki jäikin tonnivitosella toiseksi ja kirjoitti twitterissä selvästi riemastuneena heti kisan jälkeen, että "Nyt on turska nyljetty".

Viime yö oli sitten varmasti painajainen monelle suomalaiselle yleisurheilun ystävälle. Seiväskilpa osoitti, että Ruotsia edustava maailmankansalainen on tällä hetkellä yleisurheilun suurin tähti.

Lisäksi Norjan pilkattu juniorijuoksija voitti 5.000 metrillä kovat kenialaisetkin, vaikka kapitalistinenkin tiedemies on joutunut myöntämään, että tieteellisen tutkimuksen mukaan keskimäärin kenialaisten sääriluut ovat huokoisuutensa vuoksi sen verran norjalaisten sääriluita kevyemmät, että keskimäärin kenialaisen tulisi vitosella voittaa norjalaista noin minuutin. Viime yönä niin ei käynytkään syistä, joita voi vain arvailla.

Muuten mielenkiinnolla odotan valtakunnan syyttäjän kannanottoa K-P Kyrön esittämään lauseeseen, että "Nyt on turska nyljetty". Minusta siinä on lähes samalla tavalla ainesta kansanryhmään kohdistuvaan kiihotukseen kuin Kalle Päätalon lähes jokaisessa teoksessa ilmenevään väitteeseen, että kaikki Kuusamon miehet ovat riippamunia ja tuppikulleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti