tiistai 19. heinäkuuta 2022

Tappamisen lopettaminen

Itärintamalta ei kuulu mitään hyvää. Ellei Venäjällä tapahdu jälleen vallankumousta, on vaikea uskoa, että hyvää ja oikeudenmukaista sopimusta  tappamisen tilapäisestä loppumisesta saadaan Ukrainaan - pikaiseen rauhansopimukseen en usko. Ilmeisesti Nato ei uskalla ydinsodan vaaran vuoksi puuttua kunnolla Venäjän hyökkäykseen. Jos taas Ukraina alkaisi päästä sodassa voitolle, saattaisi Putin turvautua vaikka ydinaseisiin, koska vaikea uskoa, että hän suostuu nöyryytetyksi.


Niinpä inhorealistinen lopputulos tappamisen loppumiselle olisi se, että Länsi antaa Venäjän vallata Itä-Ukrainan, Krimin ja maayhteyden sinne. Hyvityksenä Ukrainalle annetaan Naton turvatakuut ja mutama sata miljardia euroa rahallista apua maan jälleenrakentamsieen. Avustukset voitaisiin maksattaa Venäjällä siten, että Lännen käsiin jäänyt 300 miljardin Putinin sotakassa sekä Lännessä sijaitseva Venäjän ja sen oligarkkien omaisuus takavarikoidaan ja luovutetaan Ukrainalle. 

 

Länsi voisi myös määrätä tuntuvat tullit Venäjän tuonnille ja viennille vaikkapa seuraavaksi sadaksi vuodeksi opiksi ja ojennukseksi seuraaville Putineille. En muuten jaksa uskoa, että elävinä ydinaseilla ihmiskuntaa uhkailevia Putinia, Lavrovia tai Medjeviä saadaan Haagiin tuomiolle, vaikka syitä saattaisi olla pilvin pimein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti