lauantai 9. heinäkuuta 2022

Suviseurojen ympäristöongelmat

Syntiin on langettu äskettäisillä vanhoillisilestadiolaisten suviseuroilla, mikäli on yhtään uskominen iltapäivälehtien lööppejä ja miksi ei olisi uskominen. Nimittäin omilla silmillä luin jostain lööpistä, että ympäristömääräyksiä lienee ainakin jossain määrin edellä mainitussa tapahtumassa rikottu, koska juhlan päätyttyä oli ruskea vaahto vain jäänyt kellumaan läheisen järven pinnalle.

Mielestäni on vahva syy epäillä, ettei suviseuroilla rikottu pelkästään Suomen lakia, vaan myös Raamatun käskyjä ja kieltoja, jotka käsittääkseni vanhoillislestadiolaisten näkemyksen mukaan ovat jopa Suomen lakia ja erilaisia EU-direktiivejä velvoittavampia.

Nimittäin kun vähänkin tutkii Herran Sanaa, niin silmiin pistää 5. Mooseksen kirjan ohjeet leirielämän varalle, ja ne kuuluvat alkuperäisessä ja väärentämättömässä muodossa kirjoitusvirheineen seuraavasti:

"Leirin ulkopuolella olkoon sinulla syrjäinen paikka, johon sinun on mentävä tarpeellesi. 13 (14) Ja sinulla olkoon aseittesi lisänä pieni lapio, ja kun siellä ulkona istut tarpeellesi, kaiva sillä kuoppa ja peitä sitten ulostuksesi. 14 (15) Sillä Herra, sinun Jumalasi, vaeltaa leirissä auttaaksensa sinua ja antaakseen vihollisesi sinulle alttiiksi; sentähden olkoon sinun leirisi pyhä, ettei hän näkisi sinun keskuudessasi mitään häpeällistä ja kääntyisi pois sinusta."

Tässä tapauksessa ymmärrän harvinaisen hyvin Jumalaa, koska onhan se varmasti Jumalasta epämiellyttävää vaellella leirillä, jos koko ajan on ilmeinen vaara, että tallaa kakkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti