keskiviikko 8. kesäkuuta 2022

Informaatiovaikuttaminen

Epätietoisuus on vallalla sen suhteen, mitä Medvedev eilisellä jyrkällä lausunnollaan tarkoitti. Nyt mediassa keskustellaan siitä, että ketkä hän uhkasi hävittää Kalle Päätaloa lainatakseni ihan anhittomiin. Voi olla, ettei uhkaus koskenut Ukrainaa vaan länsimaita tai sitten kaikkia niitä, jotka jostain syystä vihaavat Venäjää.

Joka tapauksessa Medvedev pyrki lausunnollaan informaatiovaikuttamiseen eli hän halusi herättää pelkoa Venäjän vastustajissa. Informaatiovaikuttaminen on minullekin tuttu asia, sillä törmäsin siihen erikoisen sotilasoperaation aloituspäivänä.

Kun olin aamu-uutisissa katsonut Putinin puheen, avasin sosiaalisen median jonkun Ukraina sivun, jolla olin innokkaasti vaihtanut mielipiteitä varsinkin venäläisten 400 euroa kuussa palkkaa saavien trollien kanssa, niin ensimmäiseksi törmäsin kirjoitukseen, jossa kuopiolaisena esittäytynyt mies kertoi, että hänen Moskovassa asuva ex-vaimonsa oli juuri lähettänyt viestin, jossa tämä oli kertonut nähneensä enneunen, jossa Kuopiota vastaan oli hyökätty ydinasein. Ilmeisesti meitä kuopiolaisten mielipiteisiin haluttiin kohdistaa informaatiovaikuttamista.

Itse en ottanut enneunta vakavasti, koska ei Kuopio ole maalitettuna ydinkärjille, vaan kyllä ne menevät tuonne Siilinjärven Rissalan kylälle. Enkä usko, että vielä tässä sotilasoperaatiossa käytetään ydinaseita, koska Jussi Halla-Ahokin kirjoitti uskovansa, että jos Putin niitä aikoo käyttää, joku tervejärkinen upseeri ampuu häntä päähän.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti