perjantai 3. kesäkuuta 2022

Homola

 

Vaikka olen joltinenkin urheilumies, niin olen niitä harvoja maassamme, joka ei ole nähnyt jääkiekon maailmanmestaruuden ratkaissutta Suomi-Kanada-ottelua. Olin pelin aikana reissussa ja jostain syystä en saanut MTV3:n lähetystä näkymään läppäristä, vaikka aina ennen kanava on näkynyt netissä.

Itse en oikein pysty jääkiekko-ottelusta innostumaan, koska minusta jääkiekko on vähemmän älyllinen peli kuin vaikkapa jalkapallo. Jääkiekko on sellaista mielikuvituksetonta edestakaisin rynkyttämistä, kun taas jalkapallossa on paljon enemmän erilaisia esileikkejä.

Katselin kuitenkin Suomi-Kanada-ottelun suoraa lähetystä Ilta-Sanomien nettisivulta Kauppatorin yleisömerestä, joka seurasi peliä jätti-screeniltä. Harvoin perusrauhallista kansaamme näkee samanlaisessa myönteisessä hurmiotilassa.

Sen sijaan yhtä vahvassa kielteisessä hurmiotilassa näin lupsakkaat savolaiset, kun Kalpa vuosia sitten kohtasi Niiralan montussa Hifk:n. Vieressäni istui lastentarhan opettajalta vaikuttava nuori rouva, joka kirkui koko pelin ajan, että "Märkä Paska, Märkä Paska". Joku logiikka huudossa varmaankin oli, mutta minulle se ei avautunut.

Sen sijaan ymmärsin hyvin logiikan, joka sisältyi lupsakkaan savolaisen yleisömeren huuteluun ottelun tsekkiläiselle tuomarille. Hänen sukunimensä oli nimittäin Homola. Epäilen, ettei tuomari Homola täysin ymmärtänyt, mikä hänessä yleisöä innosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti