lauantai 18. kesäkuuta 2022

Virolahti maailman historiassa


Virolahti on merkittävä paikka ihmiskunnan historiassa, sillä ihmiskunnan historian suurinta valtakuntaa hallittiin pitkiä aikoja Virolahdelta käsin, sillä Venäjän viimeinen tsaari Nikolai II vietti paljon aikaansa siellä. Nikolai II ei viihtynyt Pietarissa, koska hän pelkäsi siellä henkensä edestä eikä turhaan.
Yksinvaltiaan ammatti oli jo siihen aikaan hyvin vaarallinen ja hengelle hupa ammatti. En ole laskenut asiaa, mutta epäilen, että Venäjän yksinvaltiaiden keski-ikä jää alle 50 vuoden ja Putin on tässä asiassa selvä poikkeus.
 
Hallitsemista Nikolai II inhosi hallitsemista jopa siinä määrin, että tarinan mukaan hänellä oli tapana rutistaa saamansa epämiellyttävät virkakirjeet palloksi ja heittää ne mereen. Entisenä virkamiehenä ymmärrän pitkälle keisarin menettelytapaa, vaikka en voikaan sitä täysin hyväksyä.
 
Tsaari keskittyi Virolahdella hallinnoimisen sijasta mieluummin tennikseen ja golfiin. Niinpä epäilen, että Suomen ensimmäiset tennis- ja golfkentät sijaitsivat Virolahdella. Tosin golfkenttä oli pahasti alimittainen, sillä sitä varten raivattiin vain pieni pellon pätkä. Jos virolahtelaiset ymmärtäisivät matkailubisneksen päälle, he perustaisivat keisarillisen tennis- ja golfkeskuksen. 
 
Tsaari Nikolai II ei asunut Virolahdella oleskellessaan missään palatsissa vaan lähelle rantaa ankkuroituneessa keisarillisessa huvipurressaan. Vaikka purressa olivatkin sähkövalot, jotka siihen aikaan olivat ylellisyyttä, alus oli kuitenkin hyvin vaatimaton verrattuna nykyisten venäläisten oligarkkien huvipursiin, koska keisarin alus oli vain 140-metrinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti