keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

Kalle Päätalo-päivät

Sitten kun minusta tulee Kalle Päätalo-seuran aktiivi, tulen esittämään panssariesteretken lisäksi sitäkin, että Kalle Päätalo-päivät pidetäänkin poikkeuksellisesti välillä myös Lahden tyttölyseolla, joka liittyy olennaisesti Kassun elämän dramaattisiin vaiheisiin.

Hän oli nimittäin sota-aikana kaksikin kertaa hoidettavana Lahden tyttölyseolla, jossa silloin toimi sukupuolitautisairaala. Tosin ilmeisesti siellä hoidettiin muitakin vaivoja, sillä kun rakennuksen alakerrassa potilaina olivat siihen aikaan häpeällisistä pidetyistä sairauksista kärsiviä Suomen armeijan miehistöön kuuluvia sotilaita, niin yläkerrassa ainakin virallisen version mukaan hoidettiin erilaisista ratsastushiertymistä kärsiviä upseereita.

Lahden tyttölyseolla järjestettävien Kalle Päätalo-päivien pääaiheena voisi olla esimerkiksi Kuusamon miesten anatomiset erityispiirteet, joita Päätalo kuvailee melkein jokaisessa kirjassaan ja vieläpä moneen kertaan. Taivalkoskella syntynyt kirjaili tiesi tuotannossaan uskottavasti kertoa, että naapuripitäjän Kuusamon miehet ovat järkijään riippamunia ja tuppimulkkuja.

Itse kyllä epäilen, ettei kerrotusta Kuusamon miesten anatomisesta erityispiirteestä ole mitään lääketieteellistä näyttöä ja että tämän vuoksi valtakunnan syyttäjän pitäisi kiinnittää huomiota tähän kansanryhmään kohdistuvaan vihapuheeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti