torstai 23. toukokuuta 2024

Suklaata mummoille

Uskon, että maamme tunnetuin seinäraapustus oli aikoinaan Tikkurilan lähellä Bio Grandin seinässä ihan radan varressa, joten kaikki Helsinkiin matkaavat pystyivät lukemaan vaatimuksen: "SUKLAATA MUMMOILLE".

Itsekin olen tuon raaputuksen kuvannut, mutta niin on tehnyt myös Anita Siimes, jonka otosta on pidetty historiallisesti niin merkittävänä, että se on huolittu vallan Vantaan kaupunginmuseon nettisivulle.

Olen harkinnut, että mikäli aion eläkepäivieni ratoksi pyrkiä eduskuntaan, koska se on paikka, jossa näköjään sattuu ja tapahtuu, niin vaalilauseenani olkoon tuo SUKLAATA MUMMOILLE. Luulen, että tulisin keräämään vanhusväestön äänet samalla tavalla kuin Georg C. Ehrnrooth, jonka kohderyhmänä olivat köyhät eläkeläiset, joiden asialla tämä ilmeisen vakavarainen aatelisherra kertoi olevansa.

Iskevät vaalilauseet ovat politiikassa tärkeitä ja sen osoitti vuosikymmeniä sitten esimerkiksi eräs täysin tuntematon kymenlaaksolainen, jonka sukupuoli jääkööt mainitsematta. Hänen gynekologina toiminut aviomies oli kaivanut paikasta, jota en nyt kehtaa kertoa, hyvin paljon rahaa ja hänellä oli jo melkein kaikkea, mutta kansanedustajapuoliso puuttui.

Niinpä hän järjesti tämän eduskuntavaaliehdokkaaksi ja järjesti myös tämän näyttävän vaalikampanjan, jonka repäisevänä vaalilauseena oli NAINEN KYMENLAAKSOSTA. Nainen Kymenlaaksosta saikin huiman kannatuksen, mutta ihan eduskuntaan se ei kuitenkaan riittänyt. Uskon, että nainen Kymenlaaksosta olisi mennyt heittämällä läpi, jos hän olisi vaalikampanjassaan älynnyt vaatia suklaata mummoille.

https://www.finna.fi/Record/vantaa.kuva%3A8%3A879

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti