torstai 8. toukokuuta 2014


Kahvila Punikki
06.05.2014, 17:02
 

Punikin Joulu paljasti säälimättömästi, että olen tapani mukaisesti kirjoitellut pelkkää ropakantaa tinkien todellisuuden vaatimuksesta. Ravintola Punikkia ei ole Kuopiossa ollutkaan, vaan korkeintaan on ollut mainoksesta päätellen Kahvila Punikki, joka sijaitsi Tulliportinkatu 19:ssä eikä Tulliportinkatu 37:ssa, kuten Savon virallisessa historiassa virheellisen ropakantistisesti kerrottiin.

Sikäli Kahvila Punikkia saattoi kutsua ravintola Punikiksi, koska siellä anniskeltiin ns. kovaa teetä. Kieltolakiaikaanhan väkijuomia sai Suomesta hyvin halvalla hyvin vapaasti, koska tehokas yksityinen sektori huolehti tuotteen markkinoinnista ja jakelusta. Kieltolakiaikaan alkoholin kulutus kuusinkertaistui maassamme, joten kieltolaki osoittaa, että kyllä yhteiskuntaa voidaan muuttaa myös lainsäädännön keinoin.

Kahvila Punikin talous oli vankalla pohjalla, sillä kuopiolaiset punikit saivat Pietarista paljon puoluetukea, koska Ville Vainion (alk. Karjunen) kaveri Eino Rahja omisti siellä oman setelipainon. Venäjälle paenneet punaiset olivat ymmärtäneet ottaa mukaansa Suomen Pankin painolaatat, joilla jauhettiin rahaa vallankumouksen tarpeisiin.

Kuopion punikit eivät haaskanneet rahoja turhuuteen, vaan he joivat ne. SKP:n nuori ja innokas pääsihteeri Arvo Poika Tuominen tuli joskus vallan tarkastamaan Kuopion puolueväen tilannetta ja totesi ison osan tovereista olevan örvellyskunnossa. Tuominen kritisoi asiaa, jolloin Kuopion punikit vihjasivat, että vieras viedään kohta tutustumaan Taivaanpankkoon, ellei hän asetu.

Taivaanpankolla ei olisi välttämättä katseltu vain komeita maisemia. Nimittäin kyseisellä paikalla muudan punikki Pekka Pitkänen sai kaksi ristikkäin ammuttua luotia takaraivoonsa, kuten Puna-armeijan komissaarien niskalaukausoppaassa neuvotaan, kun oli laverrellut liikaa ohranalle.

Sekin henkirikos on vielä selvittämättä. Poliisi ei ollut motivoitunut tutkimaan tapausta. Rikoksesta epäillyn Emil Räsäsen etsintäkuulutus sentään laitettiin lehteen. Erityistuntomerkkinä mainittiin etsintäkuulutuksesssa se, että Räsänen on harvinaisen kaunis mies.


Melkein Suonenjoen poika
05.05.2014, 18:40
 
Eu-vaalitaistelu kiertyy loppusuoralle ja alkumatkan kaatuilustaan toipunut vanha maaotteluratsu Juha Väätäinen tulee vielä olemaan kalkkiviivoilla kova luu, kuten urheilukielellä sanotaan. Blogillaan Väätäinen ei yritäkään kaunistella viinan kanssa toilailujaan, joten pisteitä siitä hänelle.
 
Pisteet Julma saa myös siitä, että hän on melkein Suonenjoen poikia, jota ole aina epäillytkin, koska mies on niin tyypillisen sisäsavolaisen pienviljelijä-metsurin oloinen ja tapainen. Nimittäin Väätäinen paljastaa blogillaan, miten hän poikasena ajeli hevosella maitoja isänsä kotitilalta Kuopion Vehmasmäen puolesta Kurkimäen asemalle, josta ne vietiin junalla Suonenjoen meijäriin. Jos Väätäisen suvun maidot on kerta käsitelty Suonenjoen meijärissä, niin mansikkakaupungin miehenä tulen häntä aina pitämään.
 
Väätäisen savolaisuutta korostaa sekin, että todistettavasti hän kykenee kovan paikan tullen leipomaan myös kalakukon. Nimittäin kuopiolainen urheilulääkäri Juha Karvonen on muistelmissaan "Väärät kapselit vaasissa kuin juoksija Jolkkosella" kertonut, miten hän oli 70-luvulla Julman kanssa treenaamassa Espanjassa ja siellä savolaistaustaisille miehille tuli kalakukon ikävä. Väätäinen geeniperimänsä opastamana tiesi, miten kukko syntyy.
 
Tosin Espanjasta ei löytynyt tarpeellisia ainesosia eli muikkuja ja ruisjauhoja, vaan ne täytyi korvata sardiineilla ja vehnäjauhoilla. Syntyi se korvikekukko niinkin. Jotain huomautettavaa lääkäri Karvonen korvikeleivonnaisesta kuitenkin löysi, mutta siihen Julma vain totesi, etä "syö eläkä aina valita".
 
Muuten jos pisteytetään kaikki juoksumatkat 100 metristä maratoniin ja otetaan laskelmissa huomioon myös aidat ja esteet, on Suomen urheiluhistorian ylivoimaisesti paras yleisjuoksija Julma-Juha. Ensimmäisen SM-kultansa mies muistaakseni voitti 400 metrin aidoissa. Hopealle yleisjuoksija kasassa pääsee Lätsä-Pekka. Kulta-Lasse ei taida päästä edes mitaleille, koska oli liian syntymähidas mies, vaikka kestävyyttä olikin hänelle siunaantunut roppa kaupalla.
  
 http://totuudenjulistaja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/


Töyr
04.05.2014, 18:26
 
Vaikka pidänkin itseäni joltisenkin viisaana miehenä, niin kaikkea en tiedä minäkään ja uusia asioita opin jatkuvalla syötöllä. Aamulla näin ukko-teeren, eli savolaisittin töyrin, ahmivan pajupuskassa pajunkissoja suurella kiireellä ja ruokahalulla.

Sillä oli kova kiire lähisuolle tappelemaan verissäpäin kiimaisista teerinartuista. Jostain syystä ne eivät pysty puhumalla sopimaan ristiriitaisista näkemyseroistaan paritteluun liittyvissä kysymyksissä.

Olen tähän asti pitänyt pysyvään maailmanjärjestykseen kuuluvan, että koivut kuuluvat teerille, männyt metsoille ja lepät pyille. Mutta niin vain näyttää ainakin savolaistöyret tykkäävän pajunkissoista.

Kummallista on se, ettei evoluutio tai Taivaan Iskä ole onnistunut kehittämään kanalintua, joka hyödyntäisi metsiemme mittaamattomia kuusineulasvarantoja. Siinä on käyttämätön ekologinen lokero, vaikka jollekin sekasikiölle eli mutantille. Ja ellei luonto kykene sellaista lajia pikaisesti kehittämään, pitänee jonkun kapitalistisen tiedemiehen luoda sellainen geeniteknologian avulla ja pistää keksinnöllä rahoiksi.


Ropakantaa
03.05.2014, 17:49
 

Punikin Joulua lukiessa ymmärtää taas vähän paremmin maailman kauheuksia, esimerkiksi Ukrainan tilannetta. Punikin Joulu-lehden kuvassa havainnollistetaan, miten haavoittuneelle punikille hakattiin Lahdessa jäsenkirja naulalla päähän kiinni, siten murhaten hänet.

Luulen, että vaikka kammottavia kauheuksia sisällisodassa tehtiin, niin tuo kauheus jäi ehkä kuitenkin tekemättä. Taitaa olla ropakantaa. Kaikenlaisiin kauhuropakantaan kyllä uskottiin puolin toisin. Ropakannalla näyttää olevan valtava voima vielä nykyisenkin kehittyneen tiedonvälityksen oloissa.

Itä-Ukrainassa ihmiset pelkäävät ihan tosissaan Lännen fasistien olevan tulossa. Ja Länsi-Ukrainassa muistetaan vielä 30-luvun miljoonat surmatut, joista hyväntahoisen ulkokuoren omaava Nikita Hrutshev oli suurelta osin vastuussa eikä venäläisistä tykätä.

Niinpä ampuminen on Ukrainassa alkanut eikä sitä ole enää helppo lopettaa. Nähtäväksi jää, oliko Jugoslavian hajoamissota pelkkää verryttelyä tulevien Ukrainan tapahtumien rinnalla.

Luin juuri Leena Sharman kirjan perussuomalaisista. Persujen Eu-parlamentaarikko Sampo Terho kertoi olleensa Kosovossa rauhanturvaajana. Siellä hän oli todistamassa, miten erästä joukkohautaa avattiin.

Haudasta löytyi myös säkki, jonka sisällä olivat nuoren tytön ja pojan jäännökset. Vainajat, jotka olivat ilmeisesti sisarukset, syleilivät toisiaan. Heidät oli siis haudattu elävinä.  Tuon tarinan en usko olevan ropakantaa.


Pettu
02.05.2014, 17:01
 

Yllä kuva vuoden 1919 Punikin Joulusta. Kuvassa kuopiolaisperhe kuorimassa pettua. Se oli sen ajan sosiaalipolitiikkaa. Kuopion kaupunki osoitti sisällissodan jälkeen kaupungin metsistä petäjiä, joita köyhät saattoivat hyödyntää kotitalouksiensa ruokahuollossa. Vaikka Punikin Joulu on jotenkin tahattoman koominen julkaisu, niin tuo kuva ei naurata ketään.

Tiedän, että pettua järsittiin Kärkkäälässäkin kapinan jälkeen. Tosin mummoni Hildan kotona sitä ei tarvinnut syödä, koska joku kaski oli silloin onnistunut hyvin. Tosin naapureiden hämäämismielessä pöytään oli pitänyt tuoda tarjolle heinänsiemeniä, joita myös käytettiin hätäravintona. Hildan prheessä siis meneteltiin toisin kuin Saarijärven Paavon perheessä, jossa leipään pistettiin petäjäistä, jotta viljaa voitiin antaa hädässä olevalle naapurillekin.

Muuten nykyään pettua pidetään superterveellisenä superfoodina, jota myydään kovalla rahalla upporikkaille. Myös potunkuorista maksetaan Manhattanilla maltaita.

 

 

 

 

 

Punikin joulu
01.05.2014, 18:57
 
 

Olen tänään päivän henkeen sopivasti tutustunut Punikin Joulu-nimisiin lehtiin. Se ilmestyi Kuopiossa vuosina 1919-1922. Luulen, että lehden nimi on vahvasti Kärkkäälään kytkeytyvän kansanedustaja-ikiliikkujankeksijä Ville Vainion kehittämä. Häntä arvostettiin huumorimiehenä yli puoluerajojen. Vuonna 1922 ymmärtääkseni Punikin Joulu-lehden lehden toimituskunta toimitettiin Tammisaaren pakko-oppilaitokseen opiskelemaan oikeanlaista journalistiikkaa.

Punikin Joulu on mainio lehti. Suosittelen sitä kaikille hyväksi vappulehdeksi. Lisäksi julkaisun voi hankkia joululahjaksi kaikille niille ystäville, joilla on jo kaikkea. Luulen, ettei Punikin Joulua hänellä vielä ole. Lehdestä kiinnostuneet voivat ottaa minuun yhteyttä.

Olen nimittäin ajatellut perustaa tulevaisuudessa pienkustannusyrityksen nimeltään Sorretun Voima. Luulen, että lyön vielä rahoiksi Punikin Joulu-lehden näköispainoksilla. Ja sen jälkeen, kun olen lyönyt rahoiksi Punikin Joululla, aion vielä lyödä lisää rahoiksi perustamalla savenpiendreijausosuuskunnan. Luulen, että sekä pienkustannusalalla että savendreijausalalla liikkuvat isot rahat, koska sekä lehtiä että savipotteja myydään paljon.Raittiusvalistus
30.04.2014, 14:38
 

Ihan turhaan olen kauhistellut väkijuomaongelmaa, joka on valitettavan yleinen ongelma myös meidän urheilumiesten keskuudessa. Itsekin kävin ihan vasiten juuri ostamassa Hesarin testivoittajasampanjaa. Tarkoitus on juoda se lenkkimakkaran kera vapun ja Kupsin kunniaksi sen jälkeen, kun Kups kukistaa pelaaja-valmentaja Tero Taipaleen johdolla iloisen peliesityksen jälkeen tänä iltana klo 18 alkavassa Suomen Cupin ottelussa Turun Interin. Epäilen, ettei näin vapun aattona paikalla ole ainakaan kovin montaa ainakaan selvää katsojaa.

Alkon edessä asiakkaille jaettiin raittiusaiheisia ilmapalloja. Jakajalla itsellään oli kova krapula, joten säälistä otin minäkin tuollaisen ihan kauniin ja sanomaltaan arvokkaan pallon. Raittiusväeltä ihan hyvä veto pistää raittiuspropagandan tekijäksi kauheassa kankkusessa oleva henkilö. Sellainen lisää katu-uskottavuutta. Mielestäni päihde- ja sosiaalityöntekijöiksi ei enää pitäisi valita niitä kilttejä laudaturylioppilaita, vaan ennen kaikkea entisiä rantojen miehiä ja nuorisorikollisia. Heitä asiakkaat kuuntelevat ja uskovat.

Muuten tässä yhteydessä tulee mieleeni se tapaus, jolloin Suonenjoella nähtiin ensimmäisen kerran afrotaustainen henkilö. Tälläinen mustamies havaittiin vuonna 1970 Suonenjoen mansikkakarnevaalien aikaan paikkakunnan Alkon edessä itkemässä. En yhtään ihmettele, että mustamies alkoi itkemään Suonenjoella siihen aikaan. Kärkkäälän kylällä kyllä yleisesti uskottiin tapauksen liittyvän johonkin Alkon raittiuskampanjaan.


Joukkokannatus
29.04.2014, 20:48
 
Luulenpa, että Juha Väätäisen joukkokannatus on vain noussut viimepäivien juopottelukohun siivittämänä. Uskon perussuomalaisten peruskannattajakunnan hyväksyvän sen, että jos kerta aikamiehen lailla aletaan juopottelemaan, niin sinä saattaa erilaisten kehoneritteiden vuoksi paikat joutua remonttiin. Kerrankos sitä nyt mies kännissä alleen laskee.

Väätäinen ei blogillaan salaile tapausta, vaan korostaa sitä, että hänen kanssaan samasta sairaudesta kärsii noin 600.000 suomalaista. Käsittääkseni tuo valtava joukko on myös parhaassa äänestysiässä, joten kyllä siitä väestönosasta riittää ääniä sekä Juha Väätäiselle että Teuvo "Härski" Hakkaraiselle, mikäli hänkin olisi Eu-vaaleissa ehdolla. Kyllä valtava juoppojen joukko tarvitsee osuutensa mukaisen edustuksen myös päätöksentekoelimiin.

Taisteluparissa Väätäinen-Hakakrainen olisi Etelä-Euroopan viinimaiden edustajille ihmettelemistä. Tähän asti he ovat joutuneet ihmettelemään vain vikkeläkätistä Mitro Repoa, joka on Tv:n viihdeuutisten mukaan muuttunut edustajakaudellaan menevästä papista panevaksi mepiksi.

Muistanpa, että joskus ennen ulkomaalaiset ihmettelivät myös kuopiolaista SMP:n pastori-kansanedustaja Heikki Riihijärveä. Kun Heksa oli pitänyt uskonnollissävytteisen puheen Pohjoismaiden neuvostossa, olivat muiden Pohjoismaiden kristillisten puolueiden edustajat tulleet kyselemään suomalaisilta silmät ymmyrkäisinä, että minkä ihmeenlainen Jumala suomalaisilla oikein onkaan.


Juopottelun SE
28.04.2014, 18:34
 
Iltapäivälehtien uutisista olemme saaneet lukea mahdollisen uuden Suomen ennätyksen syntymisestä. Kansanedustaja-juoksija Juha Väätäinen oli ollut Etelässä kosteanpainaleirillä; ilmeisesti ajoittaakseen kuntonsa Eu-vaalikampanjaan, ja väitetään hänen jäljiltään löytyneen useita kymmeniä alkoholipullojuomia sekä niin runsaasti erilaisia ihmisruumiin eritteitä, että paikat piti pistää remonttiin. Väätäinen ei edes kiistä tietoa, joten ilmassa on vahvaa juopottelun tuntua.

Vaikuttaa siltä, että Väätäisen tapauksessa on ylitetty ns. urheilumiesten normaalien ruokajuomien raja. Käsite tuli tutuksi joissain talvilajien suurkisoissa, kun hankeen sammunut napamies vähätteli tapaustaan ja väitti nauttineensa vain normaalit ruokajuomat. Ilmeisesti urheilumiesten ruokajuomakäsite poikkeaa jossakin määrin yleisesti hyväksytystä.

Enkä ole ihan varma, onko Väätäinen tehnyt juopottelun Suomen ennätystä, koska tuossa lajissa maamme tulostaso on hämmästyttävän kova.  Esimerkiksi vuoden 1948 Chamonin olympialaisten jälkeen radion talouspäällikkö valitteli, että Pekan jäljiltä oli löytynyt 23 tyhjää viinapulloa. Pekka närkästyi moisista perättömistä väitteistä. Hänen mukaansa pulloja piti olla 24. Kun asia tarkastettiin, todettiin Pekan olevan hyvä tilastomies kuten urheiluselostajan pitääkin olla.


Mutta Pekan ennätysyritys oli vasta alkua, tai ehkä paremminkin verryttelyä urheilukielellä. Cortinan olympialaisten jälkeen suomalaisten selostajien jäljiltä väitettiin löydetyn 78 tyhjää pulloa. Kun asiaa tivattiin Pekan ruotsinkieliseltä selostajakollegalta Enzio Sevonilta, tuohtui hän ja väitti, ettei mainittu pullomäärä riitä alkuunkaan...

Tosin saavutus ei ole vertailukelpinen Tiilikais-Pekan yksin tekemään Chamonin tulokseen, koska uusia lajeja oli tullut olympialaisten ohjelmaan runsaasti ja koska Tiilikaisen lisäksi matkassa olivat myös kyseinen Enzio Sevon ja uusi lupaava kyky Paavo Noponen, joten 78 pullon huippusuoritus on tehty tiimityönä.


Maradonat
27.04.2014, 18:23
 
Koska muutakaan ottelutarjontaa ei ollut, kävin eilen katsomassa pikkutyttöjen, eli alle 16-vuotiaiden B-junioreiden pelin. Sellainen pikkutyttöjen katselu ei varmaankaan ole todiste ihmisen normaalista mielenlaadusta. Katsomossa tyttösten äiskät ja iskät katselivat minua jostain syystä mietteliään näköisinä.

Ikäluokkansa ilmeisesti paras yhdistelmä Kuopion Pallokissat kohtasi lohkon ilmeisesti toiseksi parhaan yhdistelmän Meri-Lapin Kemistä. Pallokissat voitti näytöstyyliin 4-0. Eikä mikään ihme, koska kuopiolaisneitoset olivat fyysisesti ylivoimaisia. He ovat ruumiinrakenteensa puolesta ihanteellisia jalkapalloilijoita.

Harva ei ollut se savolaistyttö, joka muistutti olemukseltaan suuresti maailman kaikkien aikojen parasta jalkapalloilijaa argentiinalaista Maradonaa. Ilmeisesti evoluutio tai Taivaan Iskä on suunnitellut niin, että sellainen maradonamainen ruumiinrakenne on paras mahdollinen myös pienviljelijä-metsureiden vaimoille ja tyttärille.

Kuulin myös uuden ja mielenkiintoisen katsomojuorun. Kuuntelin salaa Kupsin veteraaneja, jotka tiesivät kertoa, että Kupsin uudeksi päävalmentajaksi on tulossa runoilija Atik Ismail. Se on oikein se. Ja se on myös poliittisesti tasapuolista. Nimittäin jos kerta kokoomuslainen valtuutettu Tero Taipale on seuran toiminnanjohtaja, niin päävalmentaja voi vastaavasti olla Vasemmiston valtuutettu Atik Ismail. 

 

 

Ihmeidentekijät
26.04.2014, 18:04
 
Hesarin mukaan katolinen kirkko on myöntänyt kahdelle entiselle paaville pyhimyksen arvon ja aseman. Luotettavissa tutkimuksissa on saatu selville, että molemmat uudet pyhimykset ovat onnistuneet tekemään kaksi kappaleita ihmeitä mieheen. Ihmeteot on tehty vaikeasti sairaiden parantamisen muodossa. Tuollaisten ihmeiden teko on varmaankin todellinen ihme, jos totta on ja miksi ei olisi totta, koska tuskin tuhat miljoonaa katolilaista voi olla väärässä.

Täällä protestanttisessa maailmassa ei moisia ihmetekoja juurikaan suoriteta. Poikkeuksena on kuitenkin Itä-Häme, joka on sekä parapsykologissti että psykologisesti mielenkiintoista aluetta; asuinhan siellä itsekin lähes 16 vuotta. Itähämäläisen ihmeentekijä oli muudan konkurssin tehnyt heinolalainen yrittäjä, joka suuren laman aikaan koki uskonnollisen herätyksen ja ryhtyi sen seurauksena saarnaamaan ja parantamaan ihmisiä puhelimen välityksellä.

Ja tavallisesti luotettavista lähteistä olen kuullut, että eräänkin rouvan henkiparantaja onnistui parantamaan lapsettomuuden vaivasta. Tapaukseen uskottiin paikkakunnalla yleisesti, tosin monet olivat sitä mieltä, ettei tällaista ihmettä ole pystynyt tekemään pelkästään puhelimen välityksellä.


Valtiomiesteko
25.04.2014, 17:37
 
Ukrainan pahentuvaa tilannetta seuratessani olen alkanut arvostamaan presidentti Mauno Koivistoa suurena valtiomiehenä. Nimittäin, mikäli hevosmiesten tietotoimiston uutiset pitäävät paikkaansa, tarjosi Venäjän presidentti Jeltsin pian Neuvostoliiton konkurssin jälkeen Karjalaa takaisin Suomelle. Täyttä varmuutta ei ole siitä, oliko alkoholilla osuutta asiaan.

Hevosmiesten tietotoimiston mukaan presidentti Koivisto ei ollut kuulevinaan tarjousta. Se oli suuri valtiomiesteko. Nyt voisi olla piru irti, jos Koivistolla olisi ollut parempi kuuloaisti. Koivisto ansaitsisi Nobelin rauhanpalkinnon ainakin yhtä hyvin kuin Ahtisaari. Luulen, että presidentit Kekkonen ja Ahtisaari eivät olisi olleet kuulematta palautustarjousta. Onhan yleisesti tunnettu asia, että Kekkonen yritti jopa innokkaasti houkutella ryyppykaveriaan Hrutshevia kauppoihin Karjalan palautusasiassa. Neuvostoliitto olisi saanut vastamaksuna Lapin ja ehkä samalla myös uskoakseni Paavo Väyrysen.

Suomen kansa oli innokkaasti vaatimassa Karjalaa takaisin Neuvostoliiton konkurssipesältä, joka ymmärrettävää onkin, mutta Putinin kaudella vaatimukset ovat hiljentyneet, joka myös ymmärrettävää onkin. Itseltänikin kysyttiin joskus viime vuosituhannella, että paljonko olisin valmis maksamaan Karjalan palautuksesta. Nuukana miehenä lupasin ainoastaan 100 markkaa siitä, että Karjalaa ei herran nimessä palauteta.

Itärajaa on laskujeni mukaan siirrelty historian saatossa jo 14 kertaa ja mielestäni sen voisi nyt antaa olla mahdollisemman pitkään paikallaan. Ärsytetty Putin saattaa hyvinkin kaivaa vanhat karttansa esille ja todistaa, miten alkuperäinen ja väärentämätön itäraja on kulkenut Suonenjoen halki, niin että Kärkkääläkin on oikeasti vanha Novgorodilainen kylä. Ja Savon Sanomissa kerrottiin, että Putinitkin tunnettiin alunperin Tverin Karjalassa Pulkkisina. Itse asiassa mies onkin ihan tyypillisen savolaisen pienviljelijä-metsurin näköinen.


Ilja Venäläinen Kupsin pelaaja-valmentajaksi
24.04.2014, 17:21
 
Internet on tarjonnut minulle uuden väylän nauttia hyvätasoisesta jalkapalloviihteestä. Kupsin kotiottelut näkyvät Kups-Tv:llä, Veikkaus-Tv näyttää paljon pelejä ja eilen ymmärsin maksaa luottokortilla yhden euron Urheilusanomien Nett-Tv:lle ja pääsin nauttimaan Sjk:n ja Kupsin maamme ylimmän sarjatason ottelusta.

Ja jännä pelihän siitä tulikin. Joskus vuosia sitten Kupsin lamavuosina jännäsin sitä, saako Kups ottelussa yhtään kulmapotkua ja tuuletin näyttävsti silloin harvoin, kun niin tapahtui. Nyt Kups on huonompi kuin koskaan ja tyydyin jännittämään sitä, onnnistuuko joukkue saamaan yhtään laukausta vastustajan maalia kohti. Niin ei päässyt käymään, joten minun ei tarvinnut tuulettaa tablettini ääressä.

Kupsin surkeudesta huolimatta ei ole mitään huolta Kupsin sarjapaikan suhteen, koska uskon, että parikin joukkuetta on konkurssissa ennen sarjan päättymistä. Kuitenkin kuopiolaisten mielenkiintoa Veikakusliigaa kohtaan voisi kaikesta huolimatta yrittää lisätä. Tosin hyvinhän Kups nytkin vetää katsojia verrattuna muihin vastaaviin joukkueisiin. Muualla katsojia on yleensä noin 1200, mutta Kuopiossa jopa 1900.

Teksti-tv:lle ilmestyi juuri tieto, että päävalmentaja Pekosen aika on ohi ja seuraajaa etsitään. Mielestäni paras vaihtoehto olisi se, että Niiralan kuningas Ilja Venäläinen pyytäisi virkavapaata verosihteerin virastaan ja ryhtyisi Kupsin pelaaja-valmentajaksi. Eiköhän se nostaisi joukkueen katsojakeskiarvon lähes 2000:een.


Rauhaa rajalle
23.04.2014, 18:22
 
Kävin Karjalan reissullani suorittamassa rajavalvontaa itärajalla ja totesin, ettei Ukrainan kärjistynyt tilanne ole vielä heijastunut Uukuniemelle asti. Tyhjillään viime vuodet ollut venäläisten vartiotorni ole edelleen miehittämättä. Itse asiassa Venäjän puolella rajalla ei ole vuosiin näkynyt mitään liikettä. Muutama vuosi sitten idässä vielä erottui tutkatorni, mutta se on nyt siirretty seuduille, jossa sillä on enemmän hyötykäyttöä.

Epäilen, että tutkatorni liittyi suomalaisilta rajan taakse jääneeseen lentokenttään, josta paikkakuntalaisten mukaan vielä kylmän sodan aikaan nousi suihkukoneitakin, jotka kävivät kääntymässä Uukuniemen kirkon päällä. Olen suorittanut ilmatiedustelua satelliittikuvien avulla tuon lentokentän osalta ja havainnut siellä nykyään vilkasta liikehdintää, koska lehmäkarja on sen miehittänyt.

Kesäisin olen suorittanut tiedusteluretkiä syvemmälle Venäjän Karjalaan ja todennut alueen sotilaalliseksi tyhjiöksi. Ilmeisesti on niin, ettei Venäjällä enää varauduta suomalaisten ylltätyshyökkäykseen, kuten vielä 70-luvulla kuulemma tehtiin. Tilanne saattaa vielä muuttua, koska nyt vaikuttaa siltä, että Putin tekee inhimillisessä mielessä kaiken mahdollisen, jotta myös Suomi, Ruotsi ja Länsi-Ukraina liittyisivät Natoon. Sen jälkeen taas rautaa keskitetään rajalle puolin ja toisin.

Muuten Putinin viimeisestä pitkästä puheesta sai rivien välistä sen käsityksen, että hän pitää Suomea ainoana Venäjän kaverina sen jälkeen, kun Ukraina halusi siirtyä Lännen leiriin. Itse muistuttaisin Putinia siitä, että onhan Suomen lisäksi kaverina vielä Valko-Venäjäkin. Tosin sitä keveria Putinkin, vanha KGB:n mies, näyttää häpeävän.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti