Ymmärrän hyvin Sirpa Selänteen lehtihaastattelussa narahtaneen katkeruuden, koska melkoisessa palkkakuopassa oli hänen miehensä Teemu Selänne NHL:n kaukaloissa raataessaan. Vaikka mies oli yksi maailman parhaista kaukalotyöläisistä, ansaitsi hän parikymmentä vuotta kestäneellä urallaan vain 72 miljoonaa euroa, joten tiukkaa on varmasti lapsiperheen arki ollut, varsinkin kun tuostakin vähästä joutui maksamaan veroa, josta osa varmasti valui Afrikkaankin kehitysapuna. Turhaan ei laulussa sanota, että "verot köyhälistön verta juo".
Sen sijaan eräät NHL-ammattilaiset, joista osa taidoiltaan Teemua huonompia, ansaitsivat urallaan selvästi yli sata miljoonaa euroa, vaikka hekin tunsivat olevansa palkkakuopassa. Nimittäin luin omin silmin lehdestä, että jalkapalloilija Lionel Messi teki aikoinaan FC Barcelonan kanssa sopimuksen siitä, että hän pelaa viisi vuotta seuran riveissä ja tuolta ajalta hänelle maksetaan yli 500 miljoonaa euroa. Ei siis ihme, että FC Barcelona on pahoissa velkaongelmissa, koska velkaa on seuralle siunaantunut yli 1000 miljoonaa. Vertailun vuoksi mainitsen, että Kupsin tämän vuoden budjetti on miljoona euroa.
Edellä kerrottuja euromääriä ihmetellessäni muistin, että luin jonkun varmaankin kettutyttöjen laskelman, jonka mukaan nykyisin absoluuttisen köyhyyden raja maailmassa on kaksi euroa päivässä ja että tuo kaksi euroa voitaisiin rahoittaa siten, että maailman kaikkien miljonäärien veroastetta nostettaisiin prosentilla. Eli yksinkertaista olisi poistaa absoluuttinen köyhyys maailmasta, mikäli tahtoa vain löytyisi. Muistelen, että maailman rikkaimman ihmisen Elon Muskin veroprosentti tuloistaan on vain 7. Minusta tuntuu, että kun YK:n pääsihteerin virka vapautuu, tulen sitä hakemaan.
Tässä tietoa Messistä ja huomatkaa, miten pienikokoinen hän on, joten ruokamenot eivät ole paljoa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Lionel_Messi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti